Hein Vergeer

Hein Vergeer, twee keer Nederlands kampioen spint, twee keer Nederlands kampioen allround, 1 keer Nederlands kampioen afstanden, 2 keer Europees kampioen allround en twee keer wereldkampioen allround. Ook was Hein aanwezig op de Olympische Spelen van Sarajevo & Calgary. Na een zware blessure kwam er een eind aan zijn schaatscarrière.

Sport en scoren staan hoog in Hein zijn vaandel. Na zijn schaatscarrière deed hij in 2006 mee aan de tv-hit ‘Sterren dansen op het ijs’, en won deze.
Deze overwinning, gekoppeld aan hoe hij zichzelf in die periode heeft ervaren, zijn aanleiding geweest voor Hein om het boek ‘De wil om te winnen’ te schrijven.

In het dagelijks leven houdt Hein zich bezig met vitaliteit. Voor hem is gezond leven een vanzelfsprekendheid. Door mensen te activeren en motiveren hoopt hij dat hij een bijdrage kan leveren aan een gezonde leefstijl.

Na het programma “Sterren dansen op het ijs”, werd Hein gevraagd als coach bij het SBS6 tv-programma ‘Afvallers XXL’. Dit heeft hem geïnspireerd om zich naast zijn dagelijkse werkzaamheden, meer en meer bezig te houden met gezond leven. Hij doet dit onder meer door actief het bedrijfsleven over “gezondheid op de werkvloer” te adviseren.

Hein is mede initiator, maar vooral promotor van een nieuw en op de gezonde leerling gerichte leefstijl concept, genaamd “SchoolCompany”. Dit concept wordt inmiddels uitgerold binnen het voortgezet onderwijs en heeft als doel leerlingen, maar ook hun ouders te motiveren richting goede voeding en bewust te maken van een gezonde levensstijl.