De Oogmeetkamer

Mijn naam is Jolanda Pécasse. Ik ben Orthoptist (oogspecialist). Als oogspecialist wens ik iedereen vitale ogen toe. Helaas hoor ik veel volwassenen en kinderen klagen over hun ogen. Dat is natuurlijk jammer, en dat kan anders.

We leven in een drukke wereld met veel visuele indrukken, geluiden en heel veel beweging. Het is van belang om al deze prikkels snel en nauwkeurig op te kunnen nemen met de ogen, te beoordelen in ons brein en hierop te handelen. Het hebben van vitale ogen is heel belangrijk.

In mijn Orthoptie praktijk “de oogmeetkamer” gaat het niet om haarscherp zicht maar om comfortabel zien. Zodra het lichaam uit balans is door stress, overbelasting/uitputting, ziekte of ten gevolge van bijvoorbeeld een whiplash kan het zien verstoord raken. Dit kan enorme invloed hebben op het comfortabel zien. Er ontstaan visuele klachten, hoofdpijnen en soms zelfs overgevoeligheid voor licht.

Tijdens een functioneel orthoptisch oogonderzoek wordt het gedrag van uw ogen duidelijk. Niet alleen een bril sterkte wordt nauwkeurig opgemeten maar ook de conditie van de ogen wordt volledig in kaart gebracht. Maken uw ogen soepele, vloeiende bewegingen? Kunnen de ogen goed focussen? Hoe verloopt de visuele verwerking van wat u waarneemt? Wat is het uithoudingsvermogen? Hoe actief is uw gezichtsveld?

Met behulp van oogtrainingen leert het brein de ogen op een goede manier aan te sturen. Lichttherapie kan de visuele training daarbij ondersteunen. Er wordt bij lichttherapie gebruik gemaakt van kleuren uit het zichtbare licht. Licht is natuurlijk altijd al heel belangrijk geweest voor het functioneren van ons lichaam, het brengt balans tussen het sympathische en parasympatische zenuwstelsel.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje op de website.

De Oogmeetkamer

Orthoptie | Visuele Training | Lichttherapie
Contactgegevens

Ruimtevaart 24
3824MX Amersfoort

E: oogmeetkamer@gmail.com Afspraak maken