Vitale Leefstijl workshops & coaching

3 oktober 2019

Door: Greenyourself en Krista Boots

Eén van de belangrijkste pijlers voor het verkrijgen van meer vitaliteit is een gezond voedingspatroon. Maar hoe ziet deze voeding er in de huidige tijd uit en hoe brengt u het elke dag eenvoudig in de praktijk? Tijdens onze interactieve en inspirerende Vitale Leefstijlworkshops laten we dit de deelnemers zelf ervaren, waarmee de eerste stap al is gezet.

Voeding voor ontspanning & herstel

Voor ontspanning en herstel van het lichaam hebben we bijvoorbeeld het mineraal magnesium nodig. Mineralen komen in de natuur voor, en maakt ons lichaam niet zelf aan. Uw lichaam neemt magnesium het beste op uit voeding.

Het mineraal magnesium is bij veel lichaamsprocessen betrokken. Het is nodig voor de aanmaak van hormonen, helpt bij de opbouw van spieren en botten en zorgt voor ontspanning van spieren en zenuwen. Het wordt daarom ook wel het 'antistressmineraal' genoemd.

Ongezond eten is de belangrijkste oorzaak van een tekort. Voeding op basis van veel geraffineerde koolhydraten, zoals witmeelproducten, bevat nauwelijks magnesium.

Wie bloot staat aan veel stress is grootverbruiker van het mineraal. Dat geldt ook voor mensen die dagelijks zwaar lichamelijk werk verrichten of vaak intensief sporten.

Met meer groene groenten, bonen, peulvruchten, bananen, volkoren granen, pure chocolade en vooral noten kunt u uw inname van magnesium verbeteren. Cashewnoten, amandelen en pinda's bevatten veel magnesium.

Brenda Bas, www.greenyourself.nl, info@greenyourself.nl,
Krista Boots,
www.kristaboots.nl, info@kristaboots.nl,

Voedzaam recept

Het volgende recept uit het GreenYourself kookboek is niet alleen heel lekker en voedzaam maar bevat ook véél magnesium: