Verbinding tussen het hart en hoofd

13 december 2019

Geschreven door: Angelique de Groot van Soulcentre

De verbinding tussen hoofd en hart, ieder gevoel wordt omgezet naar een gedachten en een gedachte gaat weer terug naar het hart.

De 2 cirkels van de 8 zijn verbonden met elkaar en verwijzen naar de volkomenheid. Een 8 staat voor overvloed, voor oneindig.
Zijn de cirkels niet verbonden is er een disbalans tussen hart en hoofd. Het is een flow van beweging op de juiste manier in balans.

Als je de 8 een kwartslag draait krijg je het lemniscaat teken, ze geeft vorm aan de binnenwereld en buitenwereld. Wat speelt er intern bij u en wat komt ervan uit buiten op je af. Tegenwoordig zijn er zoveel prikkels/uitdagingen om ons heen dat we NIET eens meer stil staan bij ons zelf. Of u nog wel verbinding heeft met uw hart en hoofd en uw hart het ermee eens is. De standaard is al uit verbinding zijn in de tijd van NU

De balans tussen;

Geven en nemen,
Werken en genieten,
Aandacht voor jezelf en de ander,
Verstand en gevoel.

Is er bij u een verbinding tussen hoofd en hart en is dit in uw hart bevestigd?

Staat u er wel eens bij stil dat u een eigen wil hebt en de wereld toch wel door gaat als u een verandering maakt hoe groot of klein ook.

Zijn er bepaalde dromen die u graag wilt nastreven? Zijn er doelen die u wilt bereiken of bent u daar te druk voor? Waarmee bent u dan druk? De ander te plezieren of juist het goed te doen voor de wereld, bent u nog wel eens echt eerlijk tegenover u zelf?

Om beter in verbinding te komen of te blijven kunt u dagelijks de vragen stellen;

Wat heb ik vandaag gedaan zodat ik aan mijn eigen verlangen gehoor heb gegeven?

Heb ik personen blij kunnen maken, ben ik ervan bewust dat ik Leef.

In verbinding leven wat betekent dat voor u?