Neem contact op
+31 344 88 10 00
Reserveren

Slaapcoach Pons Jan Vermeer helpt je beter te slapen

Het belang van voldoende en goed slapen wordt vaak onderschat. Dit terwijl het van grote invloed is op ons functioneren, presteren en welzijn. Omdat slapen dus hand in hand gaat met vitaliteit, mag een slaapcoach natuurlijk niet ontbreken binnen Van der Valk Vitaal.

Beter slapen voor iedereen

Hij was o.a. sportinstructeur bij de Landmacht en nationaal trainer van de Nederlandse Tennisbond. Tegenwoordig begeleidt Pons Jan Vermeer veel topsporters op mentaal gebied, waarbij de kwaliteit van slapen een grote rol speelt. Sinds kort is hij daarnaast Vitalent bij Van der Valk Vitaal, waarmee een betere slaap nu voor nagenoeg iedereen binnen handbereik ligt.

Slapen is prioriteit nummer 1 in het leven

Vermoeidheid, een verminderd immuunsysteem, stemmingswisselingen, geheugenproblemen. Deze typische klachten die ontstaan wanneer men gedurende langere tijd niet goed inslaapt, te licht slaapt of ’s ochtends te vroeg wakker wordt. Klachten die van grote invloed zijn op ons dagelijks leven. “Slapen is prioriteit nummer 1 in het leven. Belangrijker dan gezin en kinderen. Want als we goed en voldoende slapen en daardoor fit en vrolijk door het leven gaan, profiteren zij daar als eerste van”, aldus Pons Jan Vermeer.

De eerste uren zijn belangrijk

“In de eerste uren slaap vindt fysiek herstel op celniveau plaats. Zijn deze uren van mindere kwaliteit - bijvoorbeeld omdat men nog kort voor het slapen druk in de weer was met de smartphone of tablet – dan heeft dat direct invloed op de mate van herstel en dus de prestaties van de volgende dag(en). Men kan zich korter concentreren en minder goed omgaan met tegenslagen”, vervolgt Pons Jan.

Workshop, training of coaching

Ook aspecten als te weinig pauze nemen, de dag niet goed indelen en onregelmatig eten, kunnen volgens Pons Jan leiden tot slechter slapen, met alle gevolgen van dien. “We hebben het hier niet over grote slaapproblemen, zoals slaapapneu. Daarvoor verwijzen wij cliënten door naar een slaapkliniek,”, licht Pons Jan toe. “Maar is er sprake van een mindere kwaliteit van slaap gedurende een langere tijd? Dan is de kans groot dat we deze zienderogen kunnen verbeteren. Dat kan zowel in groepsverband als individueel, in de vorm van een workshop, training of coaching.”
Wilt u ook een optimale kwaliteit van slapen, minder stemmingswisselingen en betere prestaties? Heeft u moeite met in slaap vallen, slaapt u onrustig of te kort? Neem dan contact op met Van der Valk Vitaal en maak een afspraak voor een van onze slaaptrajecten. Ook zeer geschikt voor mensen die onregelmatig werken en leidinggevenden!

Pons Jan Vermeer is ook auteur van het boek ‘Puberpower’, een praktisch handboek over ontwikkeling van fysieke, sociale intelligentie en leercapaciteiten. Geschreven voor tieners en volwassenen die met de ontwikkeling van jongeren te maken hebben.

Mogelijkheden:

• Slaapworkshop (max.16 pers.)
• Slaapscan en -coaching (individueel)
• Workshop en vitaliteit (max. 16 pers.)
• Slaaptraining bij wisseldiensten (max. 16 pers.)

Wist u dat:

• We ons al slapende iedere 10 – 15 minuten omdraaien?
• Nederlanders echte langslapers zijn (gemiddeld 7 uur en 54 minuten)?
• De gemiddelde Nederlander om 23.24 uur naar bed gaat?
• Vanaf het veertigste jaar de fase van diepe slaap korter wordt?

Wilt u gecoached worden om beter te slapen bij Van der Valk Vitaal? Stuur dan een mail naar vitaal@vandervalkvitaal.nl of bel voor informatie naar 0344 - 881000