Revalidatie na Corona

Binnen van der Valk Vitaal hebben Fysio Vitaal Revalidatie, Oefentherapie van Gelder, Diëtistenpraktijk Becks en Havers en Ergotherapiepraktijk Veerkrachtig de handen in een geslagen. De samenwerking is tot stand gekomen vanuit een gezamenlijke visie om patiënten na Covid-19 infectie zo optimaal mogelijk te begeleiden. In het herstel werken wij samen om ervoor te zorgen dat de patiënt zo goed en snel mogelijk zijn dagelijks leven weer kan hervatten en optimaal herstelt. Uit onderzoek weten we dat multidisciplinaire revalidatie het meest optimale resultaat levert.

Mensen die Covid-19 hebben gehad, kunnen lang last houden van verschillende klachten. Bijvoorbeeld verlies van spierkracht, (sterke) achteruitgang van de conditie en/of longproblematiek. Het kan het zijn dat mensen na corona psychische klachten ervaren, zoals angst of depressieve gevoelens. Ook cognitieve problemen en vermoeidheid komen veel voor, ze kunnen zich bijvoorbeeld slecht concentreren of zijn snel overprikkeld. Gelukkig kan een revalidatiebehandeling helpen bij een goed herstel. De juiste voeding kan hierbij helpen.

De revalidatiebehandeling is maatwerk. Ons behandelteam bestaat uit fysiotherapie, psychosomatische oefentherapie, ergotherapie en diëtetiek. Samen met uw behandelaars bepaalt u de doelen van uw revalidatie en werkt u aan het behalen van deze doelen.

Het einddoel van de revalidatiebehandeling is om u weer zo optimaal mogelijk te laten functioneren in uw dagelijkse leven. Begeleiding bij terug keer naar werk kan ook een onderdeel zijn van de behandeling.

Inmiddels wordt herstelzorg na Covid-19 ruim vergoed via de basisverzekering: deze geldt voor zes maanden na de indicatiestelling. Met een revalidatieprogramma op maat kunnen we winst behalen.

Behoefte aan een traject op maat om te herstellen na Covid-19?
U kunt met een verwijzing van uw huisarts terecht bij van der Valk Vitaal Tiel.

Neem contact op via 0344 88 10 00 of via info@vandervalkvitaal.nl voor een intakegesprek.