Slaapkliniek

Als u langere tijd slecht slaapt, moe wakker wordt en last heeft van vermoeidheid, kan uw huisarts of medisch specialist verwijzen naar een slaapspecialist. Dat is een medisch specialist die zich heeft gespecialiseerd in slaapstoornissen. Bij Slaapkliniek mag u veel tijd voor persoonlijke aandacht verwachten door een ervaren slaapspecialist. Een slaaponderzoek in onze kliniek combineert comfortabel slapen in een luxe kamer.

Slaapapneu

Veel mensen hebben last van slaperigheid en vermoeidheid overdag, een verminderde concentratie, ’s nachts regelmatig een stokkende ademhaling en een niet-verfrissende slaap. Je partner kan horen dat je snurkt. Dan kun je een zogenaamde slaapapneu hebben. Mensen hebben dan meermalen per uur ademstops van tien seconden of langer. Een apneu verergert, of is de oorzaak van heel wat chronische aandoeningen zoals hartfalen, onregelmatig hartritme, diabetes, hoge bloeddruk enz. Er is daarnaast een fors hogere kans op verkeers- of bedrijfsongevallen. Helaas wordt slaapapneu vaak niet of pas laat herkend. Terwijl het onderzoek om te kijken of je wel of geen apneu hebt tegenwoordig eenvoudig en thuis te doen is!

Het onderzoek naar slaapapneu

Meestal wordt een onderzoek naar slaapapneu in het ziekenhuis in één nacht gedaan en is er een lange wachttijd. Het nieuwste onderzoek kun je gewoon thuis doen met een heel klein en disposable toestel dat je makkelijk met een luxe pleister aanbrengt op het topje van je wijsvinger. Omdat je het meerdere nachten kunt doen, is de uitslag of je wel of geen apneu hebt ook nog eens beter.

  • Je krijgt het toestel direct van je arts mee of we sturen er binnen 48 uur een toe, met alle informatie die je nodig hebt.
  • Je download de app en je bent klaar om het onderzoek zelf te doen. Het wijst de weg vanzelf, de app helpt je daarbij.
  • Je kunt tot 10 nachten testen (het advies is minimaal 3 tot 5 nachten).
  • Het toestel is disposable, je gooit het apparaat na de test gewoon weg.
  • Binnen een paar dagen is een uitslag van het onderzoek bekend en spreek je snel een somnoloog (dat is een medisch specialist op slaapgebied).

Meer informatie kunt u vinden op de website van de Slaapkliniek.

Slaapkliniek

Slaaponderzoek
Contactgegevens

Het Ravelijn 1
8233 BR Lelystad

T: 0320-277770

E: info@slaapklinieknederland.nl Afspraak maken