Oefentherapie van Gelder

OEFENTHERAPIE VAN GELDER

STRESS GERELATEERDE KLACHTEN

Een te hoge werkdruk, teveel drukte thuis, zorgen, ingrijpende gebeurtenissen in ons leven, problemen, conflicten of dagelijkse ergernissen kunnen stress opleveren. U kunt daardoor uit balans raken. Veel en langdurige stress kan psychische en/of lichamelijke klachten veroorzaken. Wij helpen uw lichaam en geest weer in balans te brengen.

GEZOND BEWEGEN KUNT U LEREN

Pijnklachten aan spieren en gewrichten ontstaan vaak door een verkeerde houding of door belastende bewegingen, eventueel
in combinatie met een lichamelijke aandoening. Door middel van oefeningen wordt u zich bewust van uw houding en uw manier
van bewegen. Ook leert u hierin verbeteringen aan te brengen.
De kracht is dat u herhaling van klachten leert voorkomen.

WILT U SOEPEL EN GEZOND OUDER WORDEN ?

Gemiddeld leven we tegenwoordig allemaal langer, maar met het stijgen der jaren wordt het dagelijks bewegen zoals zitten, staan, lopen, bukken en tillen, langzamerhand minder vanzelfsprekend. Spieren nemen in kracht af en de lichaamshouding verandert.
U leert uw rug, nek, schouders, knieën en voeten tijdens dagelijkse handelingen gunstiger te gebruiken. U wordt zich bewust van uw manier van bewegen en leert uw eigen mogelijkheden optimaal te benutten.

OEFENTHERAPIE IN HET WATER

Oefentherapie in het water is geschikt voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, stressgerelateerde klachten of somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) / chronische pijn. Tevens kunt u terecht voor leefstijlbegeleiding of actieve revalidatie.

De temperatuur van het water is rond de 31 C, wat in combinatie met het drijfvermogen van het water er voor zorgt dat bewegen fijner aanvoelt. Omdat de bloedvaten bij deze temperatuur verwijden, raken de spieren beter doorbloed en worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Daarnaast levert het water extra weerstand op, waardoor het rendement van de oefeningen toeneemt.

BEHANDELING VAN KINDEREN

Net als u maken veel ouders zich wel eens zorgen om hun kind.
Soms op basis van eigen observaties, soms na signalen van anderen, bijvoorbeeld de leerkracht op school. Hoe weet u of uw zorgen terecht zijn? Een kind met een motorische ontwikkelingsachterstand heeft extra zorg en aandacht nodig. Het moet harder zijn best doen en meer dan gemiddeld oefenen om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen.

ZORGVERGOEDINGEN

De niet-chronische behandelingen worden volledig vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Chronische behandelingen worden vanaf de 20e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Oefentherapie Van Gelder heeft met alle zorgverzekeraars een contract.

Oefentherapie Van Gelder

Psychosomatische Therapie & Reguliere Oefentherapie

Contactgegevens

Laan van Westroijen, 10
4003 AZ Tiel

T: 0344 785 693

E: info@oefentherapievangelder.nl

Oefentherapie van Gelder

Oefentherapie
Contactgegevens

Laan van Westroijen 10
4003 AZ Tiel

T: 06 -53931710

E: info@oefentherapievangelder.nl Afspraak maken