Ademcoach

GEBRUIK UW ADEMHALING ALS INSTRUMENT OM WEER IN BALANS TE KOMEN

Zoals we ademen, zo leven we. Verander u ademhaling, verander uw leven. We ademen elk moment van de dag, ons hele leven lang. De adem geeft zuurstof, voert afvalstoffen af en is een directe brug naar ons onderbewustzijn. Het mooie van de ademhaling is, dat het altijd in het hier en nu plaatsvindt. Dit betekent dat zodra we ons bewust verbinden met onze ademhaling, we direct bij onszelf aanwezig zijn, hier en nu.

VERSTERK UW PERSOONLIJKE GROEI

Ademsessies zijn een bijzondere ervaring en een groot cadeau aan uzelf. Eén ademsessie kan de koers van uw leven al veranderen. Meerdere ademsessies over een langere periode vergroten het gevoel van in balans zijn, geven diepe innerlijke rust en brengen u terug naar uw natuurlijke staat van zijn. Ademwerk is geen vervanging voor reguliere therapie, maar kan als hulpmiddel dienen voor persoonlijke groei of in het coaching proces. We nemen de tijd voor uw persoonlijke intentie. Wat wilt u dat er zich voor u opent en wat wilt u loslaten? Tijdens de ademsessie kunnen affirmaties (positieve zinnen) en fysieke interventies (op drukpunten en spierspanning) de transformatie ondersteunen. De effecten zijn direct en permanent.

 • Stressreductie: leer zelf technieken toe te passen op momenten dat het u te veel wordt.
 • Emotieregulatie: neem de regie en ontdek uw balans tussen inspanning en ontspanning.
 • Betere (sport)prestaties: leer de weg kennen naar uw optimale ademhaling die u energie en power geeft.

WAT GAAN WE DOEN

In een kleine groep van maximaal 6 deelnemers komt u samen om onder professionele begeleiding te ademen. Hierdoor is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en ontwikkeling. De ochtenden bestaan uit een uitleg over de ademhaling, een volledige ademsessie (45 - 60 minuten) en feedback op uw unieke adempatroon. Soms is er een thema, maar uw eigen proces staat altijd centraal. De sessies zijn ook geschikt als u nog geen ervaring hebt met ademwerk.

Gedurende de ademsessie ligt u op een yogamat met op de achtergrond muziek. U wordt begeleid met een specifieke ademmethode (verbonden ademhaling) en u adem doet vervolgens zijn helende werk. Ik bied u bij Vitaal een veilige en ontspannen ruimte en kundige begeleiding om ademsessies te ervaren.

WAT IS VERBONDEN ADEMEN

Verbonden Ademen is een ademmethode waarbij u de in- en uitademing met elkaar verbindt. U ademt volledig in en ontspannen uit, zonder tussenpauze. Het is een bewuste ademhaling, simpel en zacht, de uitwerking kan intens zijn. Een ademsessie kan fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel effect hebben. Al met één ademsessie kan geblokkeerde energie weer gaan stromen, kan wat weggestopt zit naar de oppervlakte komen en kunt u ontdekken wat u tegenhoudt om voluit te leven. Wanneer we door onze vastzittende emoties/blokkades heen ademen, belanden we uiteindelijk in een diepe ontspanning waar inzichten en het gevoel van compleet zijn naar de oppervlakte kunnen komen. Het ademen gebeurt in een veilige omgeving en in uw eigen tempo.

VOOR WIE

Voor iedereen die geïnteresseerd is in ademhaling, persoonlijke ontwikkeling en klachten ervaart op fysiek, emotioneel en/of mentaal gebied. Denk hierbij aan onrust in uw lichaam of geest, stress, spanning, pijn, druk op de borst, slapeloosheid, vermoeidheid, hoofdpijn of migraine, hartkloppingen, hoge bloeddruk, bijnieruitputting, darmklachten, angst of neerslachtigheid en disconnectie.

De sessies zijn niet geschikt voor mensen met hart- en vaatziekten, epilepsie, schizofrenie, bipolaire stoornissen en voor zwangere vrouwen. Check bij andere medische condities vooraf bij u behandelend arts of behandelaar of deelname voor u geschikt is.

DOOR WIE

Mijn naam is Janine van Dam. Als gediplomeerd ademcoach bij Vitaal help ik u graag bij het bereiken van uw persoonlijke doelen. Ik ben opgeleid tot ademcoach in verbonden ademen, hartcoherentie, de Wim Hof Methode en de Adem je Slank Methode.

DEELNEMEN

Wilt u zelf ervaren wat bewust ademen voor u kan doen? Kom dan naar de tweewekelijkse ademochtenden. U bent welkom voor een losse sessie of een serie van een aantal weken.

Aanmelden vooraf via info@jezelf-inzicht.nl is noodzakelijk.

DETAILS

 • Locatie: Van der Valk Vitaal in Tiel
 • Elke twee weken op vrijdagmorgen (in de even weken, vanaf vrijdag 14 juni)
 • Tijdstip van 10.00 – 12.00 uur
 • Inloop vanaf 9.30 uur (vol = vol)
 • Kosten € 12,50 per sessie, 5 x € 55,-, contant en gepast betalen
 • Minimumleeftijd 18 jaar
 • Trek makkelijke kleding aan (yoga- of sportkleding)
 • Neem een bidon en grote handdoek of dekentje mee

Behoefte aan informatie vooraf? Neem dan contact met mij op via info@jezelf-inzicht.nl en laat een bericht of uw telefoonnummer achter. Dan zal ik hier z.s.m. op reageren.

Ademcoach

Coaching
Contactgegevens

Laan van Westroijen 10
4003 AZ Tiel

E: info@jezelf-inzicht.nl Afspraak maken