Winter klaar? Scrubben maar!

25 februari 2021

In de winter krijgt je huid heel wat te verduren, vooral je gezicht, je handen en je benen. Dit komt onder andere door (ijskoude) regen, gure wind en de verwarming. Scrubben vernieuwt de huidcellen, stimuleert het herstelproces en hiermee voorkom je dat je huid dof wordt en dat er schilfertjes ontstaan. Scrub jezelf niet vaker dan één keer per week, anders heb je kans op een trekkerig en droog gevoel of irritatie. Vergeet behalve je gezicht en lichaam ook je voeten niet mee te nemen! En voor je gezicht en je decolleté is het beter om een zachte speciale scrub te gebruiken.

MAAK JE EIGEN SCRUB
Heb je een gevoelige of droge huid? Maak dan een scrub met suiker. De korrel is veel zachter en lost bovendien op in water. Je benen of andere lichaamsdelen worden ontdaan van alle oneffenheden en dode huidcellen, maar je moet er minder voor lijden. De suikerscrub kan je gerust twee keer per week gebruiken. Als je benen écht toe zijn aan een stevige scrub beurt en je een beetje pijn kan tolereren, dan kun je zout gebruiken. Doe dit nooit na de ontharing want dat brand en prikt heel erg.

WAT HEB JE NODIG?

  • Suiker of zout
  • Een potje met deksel
  • Olijfolie
  • Je favoriete etherische olie
  • Eventueel wat honing

Meng het geheel goed met en lepel. Je zelf gemaakte scrub blijft ongeveer twee weken bruikbaar, dus maak er niet te veel van. Spoel het af met louw water. En nu maar hopen dat het snel lente wordt.