Weg met die sigaret #Stoptober

2 oktober 2019

Het is weer oktober en dat betekent dat mensen die roken weer mee kunnen doen met de Stoptober maand. Het is steeds meer in om te stoppen met roken. Maar lukt het ook iedereen om uiteindelijk van die dagelijkse sigaret af te blijven?

Nee in de meeste gevallen niet. Het is heel lastig om zonder enige begeleiding van roken af te komen. Het is een verslaving dus professionele hulp is voor sommige mensen hier van belang.

Waarom stoppen in oktober?

Gelukkig staan rokers daar vandaag de dag er niet meer alleen voor. De Stoptober maand is weer begonnen dat betekent dat rokers massaal samen proberen te stoppen met roken. Voor veel mensen is dit de maand waarin het moet gebeuren. Het werkt veel beter dan om bijvoorbeeld in januari te stoppen. Veel mensen hebben in januari bij het nieuwe jaar vaak het gevoel dat ze er alleen voor staan en bij de Stoptober maand doe je het samen!

Voordelen van stoppen met roken

Hieronder een aantal voordelen van stoppen met roken die u misschien nog niet wist:

  • Rokers die voor hun 35ste stoppen kunnen 10 levensjaren winnen.
  • Als u stopt met roken verbetert de doorbloeding en krijgt u een mooiere huid.
  • Mensen die gestopt zijn met roken, voelen zich prettiger dan rokers.
  • Als u stopt met roken, verbetert uw conditie bijna meteen. Binnen drie dagen merkt u al dat u beter kunt ademen.
  • Twee tot zes weken nadat u bent gestopt met roken, wordt uw mond gezonder en uw tanden worden mooier.

Van der Valk Vitaal daagt u uit!

Genoeg redenen om te stoppen. En u hoeft het niet alleen te doen. Samen met Hotel Barcarola in Spanje hebben wij een ‘stoppen met roken arrangement’ samengesteld. U verblijft 7 nachten in Hotel Barcarola aan de Costa Brava. Tijdens het ‘Stoppen met roken’ programma krijgt u dagelijks coaching sessies en workshops op het gebied van beweging, voeding en stoppen met roken. Samen met de andere deelnemers gaat u een leuke en effectieve week tegemoet. Ga naar het arrangement.