Neem contact op
+31 344 88 10 00
Reserveren

Wat te doen tegen rugpijn?

7 december 2018

Ongeveer 80% van de volwassenen heeft weleens last van rugpijn. Misschien is het voor u ook wel herkenbaar. Bijvoorbeeld na een dag achter de computer te hebben gezeten op het werk. Dit kan onder andere te maken hebben met een verkeerde zithouding. Daarnaast is te veel zitten sowieso niet goed voor de mens. Natuurlijk kunnen er nog veel meer oorzaken zijn voor rugpijn, maar wat kunt u er tegen doen? Hieronder een aantal adviezen.

1. Blijven bewegen

Eén van de meest effectieve manieren om rugpijn te verlichten, is bewegen. Hiermee versterkt u namelijk uw rugspieren. Denk hierbij vooral aan sporten, zoals wandelen, yoga en zwemmen. Zorg er wel voor dat u niks forceert. Bij wandelen is een heuvelachtig landschap wel af te raden. Vooral bergafwaarts wandelen is nadelig voor uw rug, omdat er dan extra veel druk op uw rug komt te staan.

2. Rugspieren versterken

De fysiotherapeut heeft verschillende behandeltechnieken om u van uw rugpijn af te helpen. Ook hier staat beweging voorop bij het behandelen van rugpijn. Voor iedere persoon is deze behandeling weer anders, omdat niemand hetzelfde is. Een aantal behandeltechnieken van To ThePoint Therapie zijn ‘Dry Needling’ en ‘Phisio Training’. Dankzij de integratie van deze behandeltechnieken met een gestructureerd spierversterkend oefenprogramma zal de rugpijn aanzienlijk minder worden.

3. Massage nemen

Dagelijks een korte massage helpt bij het voorkomen van ontstekingen in spieren. Daarnaast helpt een massage bij het ontspannen van de spieren. Een goed excuus dus om eens een lekkere massage te boeken.

4. Houding verbeteren

Rugpijn ontstaat vaak door belastende bewegingen of door een verkeerde houding. Door oefeningen te doen bij de oefentherapeut wordt u zich bewust van uw houding en manier van bewegen. Uiteindelijk leert u hierdoor herhaling van klachten te voorkomen. Hierbij is het goed om te weten dat niet-chronische behandelingen volledig vergoed worden, vanuit uw aanvullende verzekering. Chronische behandelingen worden vanaf de 20e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.