Neem contact op
+31 344 88 10 00
Reserveren

Waarom het goed is om soms 'nee' te zeggen

1 november 2018

Vaak denken we dat we in het dagelijkse leven ‘ja’ moeten zeggen om andere mensen tevreden te houden. Ja, ik help die collega wel. Of ja ik kom naar dat feestje. Maar eigenlijk wilt u diep van binnen liever nee zeggen. Daarom is het goed om af en toe naar uw hart te luisteren. Puur om uzelf te beschermen. Het is tijd voor een lesje nee zeggen.

Zeg nee tegen verzoeken van vrienden

Een vriend of vriendin vraagt of u mee uiteten gaat. U heeft die dag hard gewerkt en u bent eigenlijk veel te moe. Toch wilt u die vriend of vriendin niet teleurstellen en u besluit om ja te zeggen. In zo’ n situatie moet u bij uzelf denken wie u hiermee het meeste een plezier doet. Het is belangrijk dat u ook aan uzelf denkt. Als u met tegenzin ‘ja’ zegt om uw vriend of vriendin tevreden te stellen, dan is het beter om gewoon nee te zeggen. Hierbij kunt u gewoon eerlijk zijn en uitleggen waarom u liever een andere keer mee gaat.

Zeg nee tegen online zijn

Het lijkt tegenwoordig heel normaal om de hele dag maar online te zijn. Niet alleen via social media, maar ook op uw mobiel bent u de hele dag bereikbaar voor mensen. Maar soms heeft u misschien behoefte aan rust en wilt u even niet bereikbaar zijn. Denk dan aan uzelf en zet gewoon even uw telefoon uit. Dit zorgt ervoor dat u tot rust kunt komen.

Zeg nee tegen tijdsdruk

Een collega vraagt of u nog iets voor hem of haar wilt doen voordat het weekend begint. Zelf heeft u al stapels met werk, maar u wilt uw collega ook graag helpen. Maar hoe? Zeg gewoon heel netjes dat u hem of haar graag zou willen helpen, maar dat u zelf nog veel werk heeft liggen. Misschien weet u iemand die het op dat moment wat minder druk heeft. Stel dan voor dat hij of zij het kan oppakken. Door een oplossing aan te bieden, laat u zien dat u diegene graag wilt helpen, maar dat het echt niet lukt.

Zeg nee tegen een negatief zelfbeeld

Ook tegen uzelf is het soms goed om nee te zeggen. Denkt u dat u niks kunt? Wuif die gedachte dan meteen weg. U krijgt er niet alleen meer zelfvertrouwen van, maar u voelt zich ook gelukkiger.

Coaching & Training

Heeft u het gevoel dat u naast bovenstaande tips wel wat coaching kunt gebruiken om lekkerder in uw vel te zitten? Neem dan eens contact op met Vitalmindz