Tips voor een vitaal dagje uit met het gezin

15 mei 2019

Jaarlijks staat de hele wereld op 15 mei in het teken van de dag van het gezin. De Verenigde Naties heeft deze dag in 1993 in het leven geroepen en sindsdien wordt er wereldwijd aandacht aan besteed. Erop uitgaan met het gezin doet de familieband goed. Hieronder lees je een aantal tips voor wat je allemaal kan doen met het gezin.

1. Fietsen

Plan een fietstocht in en geniet van wat moeder natuur te bieden heeft. Nederland bezit prachtige natuurgebieden, zoals de Betuwe, Veluwe en De Loonse en Drunense Duinen. Wist je bijvoorbeeld dat Van der Valk Hotel Tiel ook fietsen verhuurt?

2. Recreatiezwemmen

Recreatief zwemmen is plezier voor jong en oud. Terwijl je ontspant in het water vermaken jouw kinderen zich in het water. In Hotel Tiel kun je bij Van der Valk Aqua Vita dagelijks recreatief zwemmen. Het zwembad wordt verwarmd tot rond de 31 graden. Ook is er een sauna waar je helemaal tot rust kunt komen.

3. Indoor skiën of snowboarden

Als het geen lekker weer is om buiten wat te doen, dan is een indoor activiteit als skiën of snowboarden een goed idee. Daarbij is het ook nog eens een goede voorbereiding voor als je op wintersportvakantie gaat! In Nederland zijn er meerdere indoor skihallen te vinden.

4. Klimmen

Als je toch opzoek bent naar meer adrenaline, overweeg dan eens om een klimpark te bezoeken. Klimparken zijn vaak in het bos. Hierbij moet je via allerlei hindernissen van de ene boom naar de andere boom zien te komen. Nederland kent talloze natuurparken waar jij hindernissen af kunt leggen en klimmen.

Neem een kijkje bij de arrangementen van onze hotels voor meer inspiratie!