Tamara van Dijk over afvallen “waar een wil Is ... is een weg”

17 maart 2021

Tamara van Dijk over afvallen “waar een wil Is ... is een weg”

Overgewicht

Vanaf haar elfde jaar kreeg Tamara te maken met overgewicht. Zij ging toen naar een Diëtiste waar ze te horen kreeg dat ze moest letten op haar voeding en veel moest sporten. Het werd een jojo effect tot haar veertigste. Diverse diëten werden geprobeerd zoals onder andere Weight Watchers en andere voedingsadviezen, maar wel altijd in overleg met de huisarts.

Na alle trajecten zonder definitief resultaat geprobeerd te hebben kwam de huisarts uiteindelijk met het advies om een maagverkleining te overwegen. Dit is natuurlijk iets waar je goed over na moet denken. Er komt veel bij kijken en het is bijvoorbeeld zo dat je dan zes keer per dag kleine porties mag eten. Wil je dat wel?! In December 2019 heeft ze uiteindelijk besloten om de stap toch te nemen. Voordat er zo’n beslissing genomen wordt, wordt er gekeken naar de oorzaken van het eet gedrag; Ben je bijvoorbeeld een emotionele eter, of wordt je geprikkeld om alles op te eten wat je ziet. De bedoeling is dat je je hierdoor bewust wordt van het eetpatroon. Er wordt je geleerd om opnieuw te naar eten te kijken door middel van het eten van kleine porties en ook om meer tijd te nemen bij het eten van de kleinere maaltijden. Na de operatie ben je nog minstens een jaar onder controle bij een team van Psychologen, diëtisten en natuurlijk de arts. Bij de Obesitas kliniek sta je nog vijf jaar onder controle.

Resultaat

Tamara is ontzettend blij dat ze deze stap heeft genomen en sport daarnaast drie keer in de week trouw bij Fitness Club Tiel in Van der Valk Vitaal. Met een brede glimlach op haar gezicht geeft ze aan dat ze inmiddels 31 kilo’s kwijt is. Aan mensen die net als zij, alle trajecten hebben afgelopen en alle mogelijkheden hebben geprobeerd zonder blijvend resultaat, wil ze adviseren om deze operatie te ondergaan. Maar wel altijd via de officiële weg en met professionele hulp. Aangezien het gaat om een heftige levenservaring is het belangrijk dat er een na-traject aan gekoppeld is.

Tamara heeft nu aan huis een gast ouderverblijf en zij leert de kinderen nu al om veel bewuster om te gaan met eten en bewegen.

Bent u geraakt door dit interview? En wilt u graag gebruikmaken van Fitnessclub Tiel? Wilt u eventueel voor de nazorg bij de Van der Valk Vitaal gevestigde professionele medische praktijken zoals diëtisten, psychologen en beweging therapeuten terecht? Dan kunt u alle informatie vinden op onze website www.vandervalkvitaal.nl