Samenwerking Van der Valk Vitaal en Annatommie mc

27 mei 2019

Ervaart u al lange tijd bewegingsklachten aan de heup of de knie? Lijkt het plaatsen van een prothese onvermijdelijk? Laat een diagnose stellen door één van de orthopedisch chirurgen van Annatommie mc. Speciaal voor patiënten die in de maand juli of augustus een heup- of knie vervangende operatie ondergaan is er een unieke actie. Door de nauwe samenwerking tussen Annatommie mc en Van der Valk Vitaal in Hotel Tiel, kunnen wij patiënten die deze operatie ondergaan een volledig verzorgde vakantie van vijf nachten aanbieden. Zo kunt u direct na uw operatie in alle luxe en onder professionele begeleiding door de fysiotherapeut van Van der Valk Vitaal starten met uw revalidatie. Hierdoor hoeft u, uw vakantie niet uit te stellen. Want net als Annatommie mc vinden wij een goed herstel na uw operatie erg belangrijk.

Annatommie mc-voor orthopedie en beweging

Annatommie mc biedt al 15 jaar hoogwaardige verzekerde zorg ter voorkoming en genezing van bewegingsklachten. In negen medische centra in het land bieden multidisciplinaire medische teams patiënten dagelijks hoogstaande en doelgerichte verzekerde orthopedische zorg, van diagnose tot aan herstel. Afhankelijk van de individuele situatie bepalen de orthopedische chirurgen in overleg met de patiënt of er een operatieve behandeling moet plaatsvinden of dat er op een niet-operatieve manier kan worden behandeld. Immers, iedere beweging is anders en verdient een behandeling op maat.

Actievoorwaarden

  • Wie komt er voor in aanmerking? Patiënten die een knie- of heupprothese operatie ondergaan in de maand juli of augustus bij Annatommie mc. In totaal is er ruimte voor 100 patiënten voor deze actie.
  • Wat ontvangt u?
    5 overnachtingen/6 dagen bij Van der Valk Vitaal Tiel (Zorghotel) hotelkamer inclusief ontbijt, lunch en diner. De 2e persoon (partner) kan mee in het arrangement voor een eigen bijdrage a 56,50 euro per nacht.
  • Fysiotherapie en (wijk)verpleging kan gebruik van gemaakt worden en georganiseerd worden door Van der Valk Vitaal op aanvraag van patiënt en op kosten van de patiënt (evt. vergoed door de zorgverzekeraar).
  • Vitaliteitsdiensten (exclusief fysiotherapie en (wijk)verpleging) kunnen met 10% korting worden afgenomen in afstemming met Van der Valk Vitaal.

Hoe maak ik een afspraak bij Annatommie mc?

Om een afspraak bij Annatommie mc te maken heeft u een verwijzing van de huisarts nodig. U kunt zelf een afspraak maken via 088 022 0600. Met een verwijzing van de huisarts wordt uw behandeling gewoon vergoed door uw verzekeraar. Annatommie mc is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds en op vrijdag van 8.00 uur ’s avonds tot 18.00 uur. Wilt u gebruik maken van deze actie, vermeld dit bij het maken van uw afspraak. De medewerkers van Annatommie mc staan u graag te woord en helpen u graag verder. Kijk voor meer informatie op www.annatommiemc.nl.

Hoe gaat Annatommie mc te werk?

Voor specifieke klachten werkt Annatommie mc met speciaal opgezette themapoli’s waarbij de orthopedisch chirurg met behulp van specifieke diagnostiek en waar nodig extra fysiotherapie uw klacht analyseert en vervolgens samen met u een behandelplan opzet. Voor een bezoek aan de orthopedisch chirurg is een verwijzing orthopedie van uw huisarts nodig.

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak voert de orthopedisch chirurg een gesprek met u over uw klacht aan het bewegingsapparaat, leefstijl, wensen en mogelijkheden. Hoe en wanneer is de klacht ontstaan en hoe ontwikkelt het beeld zich? In veel gevallen wordt er voorafgaand aan het gesprek met de orthopedisch chirurg een röntgenfoto gemaakt. Wanneer u eerder voor dezelfde klacht door een andere specialist bent onderzocht, verzoeken wij u uw medisch dossier met eventuele foto’s mee te nemen. Hierdoor kan Annatommie mc u nog beter en sneller behandelen. Daarnaast vindt een lichamelijk onderzoek plaats.

Diagnose

Het kan zijn dat er aanvullend onderzoek nodig is. Hiervoor heeft Annatommie mc in de centra MRI-scanners, röntgenapparatuur en echografie ter beschikking met eigen, ervaren diagnostiek medewerkers.

Behandelplan

De diagnose is gesteld, maar wat nu? Annatommie mc zorgt ervoor dat u snel een goede behandeling krijgt. Annatommie mc zal – indien mogelijk – kiezen voor een niet operatieve behandeling van uw klachten aan het bewegingsapparaat. Dit betekent dat Annatommie mc eerst kijkt of dat zij u met fysiotherapie, lokale injecties of door aanpassingen in het dagelijks leven een oplossing kunnen bieden en de klachten kunnen verhelpen. Annatommie mc beschikt onder meer over eigen fysio- en manueeltherapeuten. Maar ook over een landelijk netwerk van fysiotherapeuten.

De operatie

Mocht een operatie noodzakelijk zijn, dan streeft Annatommie mc ernaar u binnen drie weken te opereren in de operatielocatie in Utrecht of Amstelveen. Deze operaties worden door alle zorgverzekeraars vergoed. Worden uw klachten niet veroorzaakt door stoornissen aan het houdings- en bewegingsapparaat dan kunnen wij u doorverwijzen naar een arts of medisch specialist die wel in uw ziekte of aandoening is gespecialiseerd.