Speciaal voor Bananendag delen we een gezond en lekker recept voor bananenbrood. Dit brood is ideaal als ontbijt, als lunch of als tussendoortje.
Ingrediënten
- 3 bananen + 1 extra voor decoratie
- 50 gram ontpitte dadels
- 3 eieren
- 100 gram speltmeel
- 50 gram havermout
- 1,5 theelepel bakpoeder
- Handje walnoten
- Zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Maal de havermout fijn in een keukenmachine en doe dit in een aparte kom.
- Prak 3 bananen fijn met een vork en meng dit samen met de dadels in een keukenmachine.
- Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg een beetje zout toe. Voeg dit toe aan de bananenpuree.
- Voeg de speltmeel en de havermout toe aan het beslag en meng goed.
- Voeg nu de bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
- Roer als laatste de gehakte walnoten erdoorheen.
- Giet het mengsel in de cakevorm en halveer de overgebleven banaan. Leg de banaan bovenop het beslag en zet de cakevorm in de oven. Bak het bananenbrood 40-50 minuten.
- Check of het bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken.
- Laat het brood afkoelen op een rooster.
- Geniet ervan!