Neem op tijd rust

3 oktober 2019

Geschreven door Richting

Tegenwoordig is het de norm om druk te zijn; het liefst zo druk mogelijk. Wij voelen onszelf schuldig wanneer wij de dagelijkse taken hebben afgehandeld zonder stress. We vergeten dat we rust nodig hebben om in balans te blijven. Kijk bijvoorbeeld naar topsporters: zij trainen naar een hoogtepunt en plannen vervolgens tijd in om te kunnen herstellen, zodat zij overbelasting voorkomen. Ondertussen houdt hij wel zijn conditie in vorm.

Topprestatie op het werk

Wanneer wij een topprestatie leveren op het werk door bijvoorbeeld een project succesvol af te ronden, moeten wij tijd inplannen voor ons herstel. Even geen stress en druk, maar juist de focus op de dagelijkse werkzaamheden. Vanuit daar werkt u toe naar nieuwe projecten waardoor u weer kan knallen op uw werk!

Tijd voor ontspanning

Ook in het privéleven moet er tijd vrijgemaakt worden voor ontspanning. Goede voeding en voldoende slaap zorgt voor 80% van uw herstel. Daarnaast is voldoende beweging ook van belang. Zorg ervoor dat u regelmatig sport of bijvoorbeeld een wandeling maakt. Ook een bezoek aan de sauna of een heerlijke massage draagt bij aan uw ontspanning. Kortom: wees minder streng voor uzelf, verdwaal in een goed boek en neem op tijd rust!