Mentaal goed in uw vel zitten

25 juni 2019

Thema: mentaal

Geschreven door Ron Meijering

Mentaal goed voelen? Wat zorgt er nu voor dat u mentaal goed in uw vel komt te zitten? Ik wil het graag met u hebben over een cruciaal stukje uit mijn programma waar ik met al mijn cliënten aan werk.

Als u dit doet, dan is de bonus dat u goed in uw vel komt te zitten. Als u dit niet doet dan voelt u zich moe en “zit u niet lekker in uw vel.” Waar ik het over heb is de invloed van voeding op hoe u zich mentaal voelt. En wat bedoel ik daar nu precies mee?

Veel mensen die ik spreek willen graag weer lekker in hun vel zitten en een leven hebben met meer zelfvertrouwen. Wat ik dan vaak merk is dat ze daarover willen praten, bereid zijn om hypnotherapie te volgen met de hoop dat het hen mentaal gaat helpen om zich beter te voelen. En begrijp me niet verkeerd dat is natuurlijk een hele goede stap, de wil om te veranderen.

Cliënten willen bijvoorbeeld afvallen, hun eetstoornis overwinnen, of gewoon meer zelfvertrouwen krijgen. Ik zie dan dat ze “de brandstof” voor hun lichaam daarbij vaak vergeten. Sterker nog dat ze denken dat het aanpassen van de voeding hen niet gaat helpen om zich beter te voelen. Ik vertel ze dan dat dit essentieel is om u mentaal beter te voelen.

Stelt u zich eens voor dat uw lichaam uw auto is. Uw auto wordt goed onderhouden door een monteur. Uw auto krijgt op tijd zijn onderhoudsbeurt en de banden worden op tijd verwisseld. Vervolgens kiest u ervoor om er hele goedkope olie of verkeerde brandstof in uw auto te stoppen. Zou het dan zo kunnen zijn dat de auto toch niet goed rijdt?

Dit is het geval, als u wilt dat u goed in uw vel zit, dan is praten over de verandering belangrijk, de juiste brandstof om goed te kunnen functioneren op mentaal en fysiek vlak is nog veel belangrijker.

Want bent u het met mij eens dat een gezonde geest alleen goed kan functioneren wanneer u ook een gezond lichaam heeft, en dat een gezond lichaam start met gezonde voeding?

Wilt u zich ook mentaal goed voelen? Bent u dan bereid om daar alles voor te doen? Start dan eerst met goede voeding, zodat ook u zich mentaal goed gaat voelen. Want eten is uw medicijn en uw medicijn is eten!

Weten welke voeding u gaat helpen om af te vallen, uw eetstoornis te overwinnen en u mentaal goed te voelen? Bel gerust voor een afspraak naar 06-14 64 23 02 of kijk op https://ronmeijering.nl

E: ron@ronmeijering.nl