Neem contact op
+31 344 88 10 00
Reserveren

Gezondheidstrends 2019

30 november 2018

1. Activity trackers & Smart watches

In 2018 zag je al regelmatig mensen lopen met een smartwatch of activity tracker. In 2019 wordt deze draagbare technologie helemaal hot. Het bijhouden van het verbrande aantal calorieën, het aantal stappen en het aantal actieve minuten is voor veel mensen een stok achter de deur om te blijven sporten.

2. Groepstraining

Groepstraining is natuurlijk al een bekend fenomeen, maar gaat in 2019 een nog grotere rol spelen. Het is niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor de motivatie. Bij groepstraining komt namelijk toch een stukje groepsdruk kijken. Populaire groepstrainingen zijn onder andere bootcamp en spinning. Bekijk hier het overzicht van groepstrainingen bij Fitnessclub Tiel.

3. Bewust eten

In 2019 wordt het nog belangrijker om bewust na te denken over wat u eet. Dus niet zomaar alles naar binnen stoppen, maar nadenken over bewuste voeding. De steeds moderner wordende technologie helpt hier een handje bij. Er zijn steeds meer apps, waarin u uw voeding kunt bijhouden en die u vertellen of bepaalde voeding wel of niet gezond is. Daarnaast kan een voedingsconsulent u natuurlijk ook helpen om bewust te eten.

4. West-Afrikaans eten

Heeft u wel eens een West-Afrikaans gerecht op? Nee? Dan is 2019 het jaar om dat eens te proberen. West-Afrikaanse gerechten worden namelijk steeds populairder. De gerechten bestaan veelal uit een combinatie van groenten, vis en vlees en worden in een stoofpot klaargemaakt. De gerechten bevatten veel kruiden en zijn over algemeen gezond.

5. Voedingssupplementen voor de hersenen

In 2019 wordt het nemen van voedingssupplementen voor het brein steeds populairder. Vooral op latere leeftijd kan het onthouden van nieuwe feiten of gebeurtenissen wat lastiger worden. Een aanvulling met voedingsstoffen voor de hersenen kan dan nuttig zijn. Daarnaast kunnen voedingssupplementen voor het brein ook worden gebruikt door mensen met regelmatige stresssituaties of concentratieproblemen.

6. Meer aandacht voor vitaliteit en gezonde werkplekken

Steeds meer mensen ervaren stress op hun werkplek. Het gaat hierbij om tweederde van de medewerkers. Vooral onder de millenials komen burn-outs vaak voor. Dit vraagt om meer aandacht voor vitaliteit en gezonde werkplekken. Staat u op het punt om uit te vallen? Dan adviseren wij een bezoekje aan de arbo arts.

7. Meer aandacht voor preventie

De laatste trend is gericht op het voorkomen van eventuele aandoeningen of ziektes. Daarom worden Health Checks ook steeds populairder. Middels een Health Check krijgt u inzicht in uw gezondheid. Daarnaast krijgt u advies over hoe u uw leefstijl kunt verbeteren om problemen te voorkomen.