Plezierig werken begint bij pijnvrij werken

3 oktober 2019

Elke dag veilig en pijnvrij kunnen werken, daar staat u vaak niet bij stil. Toch is dat niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Wist u bijvoorbeeld dat tijdens het werk de meeste fysieke klachten ontstaan? En dat dat meestal nek- en rugklachten zijn? Steunzolen kunnen dan uitkomst bieden. De nieuwste generatie steunzolen wordt digitaal aangemeten en volgens de laatste technieken 3D geprint. Eigentijds, duurzaam en zeer nauwkeurig.

Rugklachten en werk

Lage rugpijn is de meest voorkomende diagnose in de categorie nek- en rugklachten. Deze klacht heeft een grote impact op het dagelijks functioneren, dus ook tijdens werk. Het ontstaan van lage rugpijn is niet altijd duidelijk, maar komt in de meeste gevallen door een combinatie van fysieke belasting en een verkeerde lichaamshouding. Bepalende factoren voor het ontstaan van rugklachten zijn fysiek zwaar werk, tillen, buigen, draaien, duwen en trekken en de combinatie van deze laatste drie met tillen. Maar ook de houding tijdens het werk: staand, geknield en gehurkt. Naast fysiek zwaar werk kan ook langdurig zitten of staan de kans op het ontstaan van rugklachten verhogen (onderzoek Gezondheidsraad 2012).

Steunzolen kunnen uitkomst bieden

Rugklachten kunnen uw werkplezier aardig in de weg zitten, verminderen uw productiviteit en kunnen resulteren in werkverzuim. Met soms zelfs arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Als werkgever wilt u er natuurlijk alles aan doen om uw werknemers pijnvrij en veilig te laten werken. 3D geprinte steunzolen van Livit kunnen hier een bijdrage aan leveren en zijn bovendien geschikt voor de meeste veiligheidsschoenen.

Kijk op www.livit.nl/steunzolen voor meer informatie.