Bewegen omdat het moet of omdat het lekker is?

24 juli 2019

Geschreven door: Ron Meijering

Bewegen is voor veel mensen een lastige afweging. Wat ik vaak hoor van mijn cliënten is dat bewegen iets is wat moet en niet iets wat ze leuk vinden of waarderen.
Wat is uw motivatie om te bewegen? Misschien beweegt of sport u wel en vindt u het niet leuk. Of misschien sport u zo hard dat het u ook veel stress geeft? Stelt u zich eens voor dat bewegen iets is wat u heel graag wil doen, gewoon omdat het lekker is?
Wat als bewegen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn, dat dagelijks bewegen heel simpel kan zijn?
Waar ik het over heb is wandelen.

Wat maakt dat wandelen zo goed is voor uw gezondheid:

  • Wandelen verlaagt het risico op diabetes;
  • Wandelen is goed voor uw hart en bloedvaten;
  • Wandelen ontspant en geeft rust;
  • Wandelen verbetert uw slaap;
  • Wandelen helpt u om af te vallen;
  • Wandelen is goed voor uw conditie;
  • Wandelen is goed voor uw humeur;
  • Van wandelen krijgt u energie.
  • En nog veel meer…..

Geen tijd?

Veel mensen die ik spreek willen wel bewegen en vinden wandelen ook heerlijk, en toch hebben of maken ze er geen tijd voor.
Stelt u zich eens voor dat u elke morgen een half uur eerder op staat en dat u een half uur gaat wandelen. Wat zou dat voor u betekenen? U start uw dag in alle rust en u krijgt de hele dag een goed humeur als cadeau.
Zie het als een warming-up voor een goede training. Wandelen is de warming-up voor uw dag. U voelt zich daarna beter en uw hele dag verloopt relaxter en met meer rust.

Cliënten die willen afvallen, of hun eetstoornis willen overwinnen, adviseer ik om dit in hun dagelijkse routine op te nemen. Het verlaagt het stressniveau en tegelijkertijd krijgen ze een beter humeur.
Wat ik ook nog wel eens als tegenwerping krijg is dat ze zich te moe voelen of te druk zijn om het ook werkelijk te gaan doen. Dat langer slapen ze helpt om zich uitgeruster te voelen. Het tegendeel is echter waar. Als u te lang slaapt, maakt uw lichaam stoffen aan waardoor u zich moe gaat voelen. Wanneer u gaat wandelen, maakt uw lichaam juist energie aan waardoor u zich fitter en vitaler gaat voelen.
Want bent u het met mij eens dat een gezonde geest alleen goed kan functioneren wanneer u ook een gezond lichaam heeft? En dat een gezond lichaam start met gezond en verantwoord bewegen?

Wil u zich ook fitter voelen? Bent u bereid om daar alles voor te doen? Start dan eerst met een goede ochtend wandeling zodat ook u zich fitter gaat voelen. En dat zonder al te veel moeite. Want bewegen kost geen energie, het geeft energie.

Weten hoe wandelen u gaat helpen om af te vallen of uw eetstoornis helpt te overwinnen? Bel gerust voor een afspraak: 06-14 64 23 02 of of mail naar ron@ronmeijering.nl.