Bevrijdt u zichzelf van stress?

4 november 2019

De grens van spanning ligt hoog

Geschreven door: Angelique de Groot - Soulcentre

Snibbig reageren op opmerkingen van goedbedoelende collega’s. Aan het einde van een ochtend compleet andere dingen hebben gedaan dan u van plan was. Die belangrijke afspraak straal vergeten. Een onbedaarlijke huilbui – of blinde woede – wanneer iemand op straat u scheldend afsnijdt. Het overkomt ons allemaal wel eens. Maar wie hier vaak last van heeft, kan dat maar beter zien als een waarschuwing van zijn of haar brein. Er staat al te lang te veel druk op de ketel. Er moeten dingen veranderen. We doen er goed aan naar zulke waarschuwingen te luisteren. Aanhoudende stress knaagt namelijk aan ons brein. Het ondermijnt het geheugen, het vermogen om te plannen en te beslissen, en om onze emoties onder controle te houden. Een burn-out ligt dan op de loer.
De volgende mogelijke haltes zijn een angststoornis of depressie. En er zijn steeds meer aanwijzingen dat het de kans op schizofrenie en dementie kan vergroten.

“Stress ervaren we allemaal. Dat hoort nu eenmaal bij het leven”, zegt neuro-endocrinoloog Bruce McEwen. Welk verhaal wordt er steeds vertelt aan u? Wist u dat u dit zelf kunt veranderen? Lijfelijke ongemakken kunt u verminderen en zelf oplossen.

Iedere gedachte heeft een emotie een emotie zet zich vast in materie, materie is een spanning in uw lijf, de opstapeling van spanning zorgt voor een knoop een knoop zorgt voor blessure. En zo hebben we weer een cirkel rond, zo kunnen personen eindeloos en hopeloos verloren rond dwalen jaren lang totdat iemand er wat van zegt.

En dan?

Komt u dit bekend voor en wilt u er graag wat aan doen? Neem dan contact op met Angelique de Groot van Soulcentre voor een gratis coach gesprek.

Contact

E: info@soulcentre.nl
T: 06 204 961 57