Neem contact op
+31 344 88 10 00
Reserveren

E-coachprogramma: Van Overleven naar Mindful Leven

Veel mensen worden belemmerd door negatieve gedachten. Ze piekeren of maken zich zorgen over de dingen die niet goed gaan. Vaak doet u er dan van alles aan om van deze gedachten af te komen. Maar helaas, hoe meer u er tegen vecht, hoe groter ze worden.

De kunst van het aanvaarden

Tijdens het e-coachprogramma Van Overleven naar Mindful Leven leert u op een nieuwe manier om te gaan met lastige gevoelens. Gebaseerd op de principes van mindfulness en de voluit leven-methode van Ernst Bohlmeijer leert u onder begeleiding van uw e-coach te accepteren dat er in het leven nou eenmaal momenten zijn waarop het niet makkelijk is. Aanvaarding maakt de weg vrij om met aandacht en vanuit uw eigen waarden te leven. Dit leidt tot mentale veerkracht en doorzettingsvermogen. U zal uw leven als meer bevredigend ervaren.

Programma en doorlooptijd

Het e-coachprogramma Van Overleven naar Mindful Leven bestaat uit drie onderdelen. Ieder onderdeel wordt in gemiddeld acht weken doorlopen, afhankelijk van hoeveel tijd u aan uw e-coachtraject wilt besteden. Gedurende het programma maakt u kennis met de basisprincipes van mindfulness en leert u de weg vrij te maken om met aandacht en vanuit uw eigen waarden te leven.

Iedere week staat een andere vraag centraal. U voert 1 á 2 keer per week de dialoog met uw e-coach per mail. Door alles op te schijven komt u los van de situatie. U heeft tijd om dieper na te denken en te reflecteren op vragen, opdrachten en inzichten. Dit maakt dat u er snel achter komt wat er écht belangrijk voor u is.

 1. Wat is voluit leven? - Onderzoeken hoe u nu met lastige gevoelens omgaat.

  Week 1: Wat wil ik met het leven?
  Week 2: Ik ben er (even niet)
  Week 3: Gebruik niet uw verstand

 2. Hulpbronnen van voluit Leven – Leren hoe u uzelf verzet tegen lastige gevoelens en hoe u kunt leven vanuit de zijnsmodus.

  Week 4: Hallo onzekerheid: welkom
  Week 5: De proefballonnetjes van het verstand
  Week 6: Wie ben ik nu eigenlijk?

 3. Voluit Leven in de Praktijk – Onderzoeken wat uw belangrijkste waarden zijn en hoe u wilt leven op basis van die waarden.

  Week 7: Hoe wilt u voluit leven?
  Week 8: Ervoor gaan (en blijven gaan)

  Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar info@vitalmindz.nl